Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ποιοι απεργούν αυτή την εβδομάδα


Eντείνονται σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις σε κτίρια υπουργείων, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο για την εφεδρεία, τις μισθολογικές περικοπές και τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Δεμένα από το πρωί είναι τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και θα μείνουν μέχρι την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας της ΠΕΜΕΝ.

Από σήμερα και τέσσερις ημέρες απεργούν οι εφοριακοί ενώ συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.

Απεργία: Αναλυτικό δελτίο για την εβδομάδα


Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα.

Αποκλεισμένα είναι από το πρωί τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Πειραιά έχουν συγκεντρωθεί δικαστικοί υπάλληλοι, που πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας από τις 07:00 έως τις 10:00.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 4 το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί.

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 07:00 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Τα  δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους μεταξύ 12:00 και 15:00.
Ξεκινά σήμερα η δεκαήμερη απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ώς τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα και η απεργία των εργαζομένων στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ.

Κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο και οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες  48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη.

Η χώρα αναμένεται να παραλύσει την Τετάρτη και την Πέμπτη, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ

Τα δύο συνδικάτα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίο του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας ενώ κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution