Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Την Τετάρτη το τελικό σχέδιο για την Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα συμφωνηθεί ένα συνολικό πακέτο που θα αφορά τη βιώσιμη λύση του ελληνικού χρέους, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς και την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εργασιών της σημερινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ο κ. Ρομπάι είπε ότι σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Τετάρτη σε νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 19.00 ώρα Ελλάδας, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική διακυβέρνηση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι συμφωνήθηκε να διερευνηθούν οι δυνατότητες για περιορισμένη αλλαγή των Συνθηκών και ότι το θέμα θα επανεξεταστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Πάντως, αποσαφήνισε ότι προκειμένου να ξεκινήσει συζήτηση για περιορισμένη αλλαγή των Συνθηκών θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία στο επίπεδο των 27.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution