Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Αντώνης Σαμαράς: Μιλά για "σχέδιο απόδρασης" της κυβέρνησης

Για ακροβασίες της κυβέρνησης και ανεπίτρεπτα παιχνίδια με το Σύνταγμα της χώρας κάνουν λόγο οι επιτελείς του Α. Σαμαρά μετά και τις δηλώσεις Βενιζέλου ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει στη βουλή η νέα συμφωνία με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Ήδη η ΝΔ μιλά για «σχέδιο απόδρασης» της κυβέρνησης Παπανδρέου. 

«Οι δηλώσεις του υπουργού οικονομικών και οι διαφαινόμενες προθέσεις της κυβέρνησης -σημειώνουν στο 24h.gr-συνεργάτες του Α. Σαμαρά - υποδηλώνουν ή προσπάθεια εκβιασμού ή σχέδιο απόδρασης .Το πιθανότερο είναι το δεύτερο». 

Επί της ουσίας της «πρότασης Βενιζέλου» οι επιτελείς της ΝΔ είναι κάθετοι.«Έχουμε πει ότι δεν συναινούμε στο λάθος και το εννοούμε. Να πάμε σε εκλογές αν η κυβέρνηση ομολογεί δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των αποφάσεων». 

Ας σημειωθεί ότι η ΝΔ αρνείται πώς ο Ευάγ. Βενιζέλος στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Α. Σαμαρά έθεσε θέμα «αυξημένης πλειοψηφίας», κάτι που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αντίθετα δήλωσε ότι ζητήθηκε ή τουλάχιστον συζητήθηκε στην επικοινωνία με τον υπουργό οικονομικών. 

Πάντως παρά την σκληρή στάση η ΝΔ βρίσκεται επί ποδός... εκλογών εκτιμώντας ότι οι όροι που θα τεθούν στην Ελλάδα και μάλιστα ερήμην της για το κούρεμα του χρέους πολύ δύσκολα θα περάσουν και από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ… Ήδη στη Συγγρού κάνουν λόγο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution