Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις για τα σκουπίδια

Eκτός Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγούνται κατά πάσα πιθανότητα από την επόμενη εβδομάδα 15.000 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων Αττικής και Θεσσαλονίκης, αφού η άρνησή τους να λήξουν τις κινητοποιήσεις αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με κατάργηση των οργανικών τους θέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη προετοιμάσει τροπολογία η οποία θα ενταχθεί ως προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με αυτή, στο άρθρο 33 θα προστεθεί η διατύπωση: «καταργούνται οι οργανικές θέσεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ στους Δήμους Αττικής και Θεσσαλονίκης».

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είναι αποφασισμένη να καταθέσει την προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο εάν μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν διαφανεί διαλλακτική διάθεση από την πλευρά των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Εάν τελικώς ψηφιστεί, από την επόμενη εβδομάδα ανοίγει ο δρόμος για την ανάθεση των εργασιών αποκομιδής των απορριμμάτων από τους δήμους σε ιδιώτες.

Οι εξελίξεις στον τομέα της καθαριότητας των ΟΤΑ αναμένονται να είναι ραγδαίες, αφού όπως δήλωσε χτες ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος «η Δευτέρα θα είναι μια άλλη μέρα χωρίς σκουπίδια», εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της. Παράλληλα ο Π. Κουκουλόπουλος επισήμανε ότι βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή ο περιφερειακός σχεδιασμός για το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution