Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Κινδυνεύουν οι συντάξεις 900.000 ασφαλισμένων

Στον αέρα κινδυνεύουν να μείνουν 900.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, καθώς η διοίκηση του Ταμείου αδυνατεί να δεσμευτεί για την καταβολή των συντάξεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εξασφαλίσει την 6η δόση.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι δεν μπορεί να απαντήσει αν θα πληρωθούν οι συντάξεις στην περίπτωση που η χώρα δεν λάβει τη δόση από την τρόικα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διοικητής του ΙΚΑ ο σχεδιασμός του ιδρύματος είναι να κλείσει η χρονιά χωρίς να αλλάξει ο προγραμματισμός στις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων, όμως αυτό ενδέχεται να αλλάξει το 2012. Σημειώνεται ότι τώρα οι συντάξεις καταβάλλονται 10 μέρες πριν το κλείσιμο του μήνα. 

Σχετικά με τους 100.000 συνταξιούχους που δεν έχουν απογραφεί, ο κ. Σπυρόπουλος είπε στη ΝΕΤ ότι όσοι είναι εν ζωή θα απογραφούν στα υποκαταστήματα το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς δεν θα τους καταβάλλεται η σύνταξη. Όσοι δεν εμφανιστούν θα γίνει αναζήτηση τους, καθώς και ταυτοποίηση μέσω λογαριασμών ώστε να βρεθεί ποιοι έπαιρναν τις συντάξεις και να επιστρέψουν τα χρήματα.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution