Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός 53χρονος οικοδόμος που διαδήλωνε στο Σύνταγμα


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς και όχι από τραυματισμό είναι ο 53χρονος οικοδόμος που μεταφέρθηκε από το χώρο των επεισοδίων στο Σύνταγμα στο Ευαγγελισμό. Διατάχθηκε εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άτυχος 53χρονος παρέμεινε στο σημείο των διαδηλώσεων με αδιαθεσία για περίπου μιάμιση ώρα. Από το Σύνταγμα μεταφέρθηκε στην Αίγλη Ζαππείου, για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί στον Ευαγγελισμό όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ήταν αναπληρωτής γραμματέας του συνδικάτου οικοδόμων Βύρωνα και μέλος του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευαγγελισμού, ο 53χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο από την Αίγλη Ζαππείου. Εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο χωρίς σφυγμούς και έγιναν επί 50 λεπτά ανεπιτυχείς προσπάθειες ανάνηψης.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 16 τραυματίες.

Συγκλονισμένα από την είδηση του θανάτου του 53χρονου δηλώνουν όλα τα κόμματα στη Βουλή.

«Το μεγαλύτερο όπλο αυτή τη στιγμή είναι αυτοσυγκράτηση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαρά.

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση της Τόνιας Αντωνίου από το ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε αυτά είναι αποτελέσματα και αυτής της σκληρής πολιτικής και των συγκρούσεων, ενώ σημείωσε ότι η αστυνομία πρέπει να κάνει καλύτερα τη δουλειά της.

Δεύτερη μέρα έντασης 
Στο μεταξύ αναζωπυρώθηκε η ένταση έξω από τη Βουλή. Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών. Φωτιά έχει εκδηλωθεί σε κατάστημα στην Καπνικαρέας. Τα οχήματα της Πυροσβεστικής δυσκολεύονται να πλησιάσουν το σημείο.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε μπροστά από τη Βουλή μεταξύ κουκουλοφόρων και διαδηλωτών του ΠΑΜΕ.

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης σε Μοναστηράκι, Φιλελλήνων, Βουκουρεστίου και Αμερικής.

Αποκλεισμένο παραμένει το Σύνταγμα. Έχουν γίνει τουλάχιστον 24 προσαγωγές και έξι συλλήψεις.

Βαριές κατηγορίες μεταξύ των οποίων τέσσερα κακουργήματα απήγγειλε ο εισαγγελέας κατά επτά ατόμων που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσα στους προσαχθέντες τρεις είναι ανήλικοι ενώ πολλοί απο τους συλληφθέντες διώκονται με βάση τις διατάξεις του νόμου για την κουκούλα.

Υπενθυμίζεται ότι στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων έως τις 9 το βράδυ κινούνται τρόλεϊ και λεωφορεία, έως τη λήξη της βάρδιας μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ.

Συνεχής ροή από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ.

skai.gr



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution