Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραήλ - Ελλάδα 0-1 (βίντεο με το γκολ)


Στο κρισιμότερο, ίσως, ως τώρα παιχνίδι των προκριματικών του EURO 2012, η Εθνική Ελλάδας διάλεξε να κάνει την καλύτερή της εμφάνιση και με το 1-0 επί του Ισραήλ μέσα στο Τελ Αβίβ, έκανε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά.
Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει «καπαρώσει» τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις στον 6ο όμιλο και παίζει την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας με την Κροατία.
Παράλληλα, με τη νίκη της μέσα στο Τελ Αβίβ, η Ελλάδα έβγαλε ουσιαστικά εκτός μάχης το Ισραήλ που πλέον βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω, έχοντας και ένα παιχνίδι περισσότερο.
Η επικράτηση, πάντως, της Εθνικής ήταν πέρα για πέρα δίκαιη και μάλλον ήρθε και πιο εύκολα, απ' ότι περίμεναν τα μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πριν το παιχνίδι.
Παίζοντας με το κλασσικό σύστημα Σάντος, ήτοι προσοχή στα μετόπισθεν, κλείσιμο διαδρόμων και χώρων και κυνήγι του γκολ στην κόντρα, η Ελλάδα δεν κινδύνευσε στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ενενηντάλεπτου.
Με εξαίρεση, άλλωστε, τα πρώτα πέντε και τα τελευταία δέκα λεπτά, οι γηπεδούχοι δεν δημιούργησαν καμία φάση που θα μπορούσε να απειλήσει την εστία του Σηφάκη.
Και πώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, άλλωστε, από τη στιγμή που η αμυντική λειτουργία της Ελλάδας ήταν άψογη, με όλους τους παίκτες να δικαιούνται τον τίτλο του διακριθέντα.
Ο χαρακτηρισμός «κορυφαίος», πάντως, ίσως και να πρέπει να δοθεί στον Γιάννη Ζαραδούκα, ο οποίος έπεσε «στα βαθιά» σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και όχι μόνο δεν... πνίγηκε, αλλά έπνιξε και τον αντίπαλό του.
Πολλώ δε μάλλον, από τη στιγμή που αυτός ο αντίπαλος ήταν ο «πολύς» Γιόσι Μπεναγιούν, ο οποίος όμως έμεινε απλή αναφορά στο φύλο αγώνα.
Ουδείς, βέβαια, μπορεί να μη σταθεί στην εξαιρετική αγωνιστική παρουσία τόσο των Αβραάμ και Κυριάκου Παπαδόπουλο, όσο και του Τοροσίδη που μαζί με τον 26χρονο Βολιώτη συνέθεσαν την απροσπέλαστη αμυντική τετράδα.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που τα μετόπισθεν είχαν εξασφαλιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το γκολ αργά ή γρήγορα θα ερχόταν, αφού έτσι... είθισται να συμβαίνει στις ομάδες του Σάντος.
Και ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον Σαμαρά να κλέβει στο κέντρο του γηπέδου την μπάλα και τον Νίνη να αποφεύγει με «σλάλομ» όποιον Ισραηλινό βρέθηκε στο... διάβα του και να εκτελεί τον Αουάτ.
Για να αποδώσουμε, όμως, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε αναφορά στην πολύ καλή εμφάνιση του Σαμαρά που, σε ρόλο αριστερού μεσοεπιθετικού, έκανε σπουδαία δουλειά, αλλά και στην απόδοση του Κατσουράνη που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα της Εθνικής.
Όπως επίσης θα είναι άδικο, αν δεν γίνει ξεχωριστή αναφορά και στον Νίνη, ο οποίος έδειξε το γιατί θεωρείται ως η μεγάλη ελπίδα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, επισφραγίζοντας την εμφάνισή του, με το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε και το οποίο έδωσε τη νίκη στην Εθνική.
Ωστόσο, και επειδή «ουδέν καλόν, αμιγές κακού», η Ελλάδα ναι μεν νίκησε στο Ισραήλ, πλην όμως έχασε τρεις παίκτες για το παιχνίδι της Τρίτη στη Λετονία.
Ήτοι, τον Καφέ που αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, αλλά και τους Τοροσίδη, Κατσουράνη οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες.
ΣΚΟΡΕΡ: 60' Νίνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόμσον (Σκοτία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 4' Ζάχαβι, 37' Κοέν, 44' Καγιάλ, 61' Χαρούς - 35' Καφές, 54' Κατσουράνης, 90'+3 Μανιάτης.
ΙΣΡΑΗΛ: Αουάτ, Σπούνγκιν, Μπενχαΐμ, Γκέρσον, Καγιάλ, Κοέν (61' Χάτσο), Ραφαέλοφ, Σέχτερ (55' Νταμάρι), Μπεναγιούν, Ζάχαβι (55' Χεμέντ), Χαρούς.
ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ζαραδούκας, Καφές (42' Μάκος), Κατσουράνης, Νίνης (77' Φετφατζίδης), Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (84' Μανιάτης).
Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ Κ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
sentrafm





0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution