Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Βενιζέλος : "Δεν πρέπει να μας τρομάζει η επιλεκτική χρεοκοπία!"

 Σε μία δήλωση βόμβα προχώρησε κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση των συνόδων του Eurogroup και του Ecofin ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέροντας ότι η επιλεκτική χρεωκοπία δεν πρέπει να μας τρομάζει.


"Ο όρος επιλεκτική χρεωκοπία δεν πρέπει να μας τρομάζει. Δεν αποτελεί πιστωτικό γεγονός και δεν ενεργοποιεί τα cds", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι "η επιλεκτική χρεωκοπία είναι απλώς αξιολόγηση των οίκων".



Διευκρίνισε πάντως ότι η μόνη αναφορά στο θέμα έγινε από την ΕΚΤ, η οποία είναι αντίθετη σε αυτό το ενδεχόμενο.



Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα χρειάζεται την επόμενη δόση των δανείων έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει το οικονομικό της πρόγραμμα και να προχωρήσει τις αποκρατικοποιήσεις για να εξασφαλίσει το νέο δάνειο.



Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε θετικός στο θέμα των εγγυήσεων, εφόσον οδηγούν στην οριστική βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που μπορεί να σημαίνει καλύτερα επιτόκια και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής. Πρόσθεσε επίσης ότι οι εγγυήσεις αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και στοιχεία της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.



Τέλος σε ότι αφορά την κατάσταση στις αγορές δήλωσε ότι  χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως δικαιολογία για να επιτεθούν στο ευρώ. «Η Ελλάδα είναι το πρόσχημα για επίθεση στο ευρώ», είπε  χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ό, τι και αν κάνει η χώρα, οι αγορές δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένες.

Star

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution