Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Ερντογάν: "Μας αποκάλεσαν..Έλληνες με το συμπάθιο!" (video)


Εντύπωση προκάλεσαν τα επικριτικά λόγια που χρησιμοποίησε εις βάρος της Ελλάδας ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Recep Tayip Erdogan, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Παρασκευής.

Απαντώντας σε ερώτηση για την απαράδεκτη, σύμφωνα με τον ίδιο, κριτική που ασκείται προς το πρόσωπό του, ο κ. Erdogan είπε: «Έχουν εκδοθεί πολλά βιβλία σχετικά με μένα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στα βιβλία αυτά και τι δεν είπαν. Εβραίους μας είπαν, Αρμένιους μας είπαν και με το συμπάθιο Έλληνες μας είπαν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».

Δημοσιότητα δεν έχει δοθεί στην Τουρκία σχετικά με την έκφραση «με το συμπάθιο Έλληνες» που στην τουρκική γλώσσα παραπέμπει σε κάτι αρνητικό.

Ωστόσο, το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk στην ιστοσελίδα του σήμερα αναφέρεται στα σχετικά σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο τουρκικό Twitter με μηνύματα της μορφής «από πότε είναι βρισιά το να είσαι Έλληνας;» και «μήπως είναι ντροπή να είσαι Έλληνας;».

Ο Erdogan στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποίησε τη λέξη «Rum» δηλαδή «Ρωμιός», η οποία χρησιμοποιείται στην Τουρκία για τους Έλληνες της Τουρκίας και της Κύπρου.

Τη δήλωση έκανε ο κ. Erdogan στην τελευταία προεκλογική του συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι NTV.
Zougla
Συνέντευξη Ερντογάν στο NTV by Matsomenos

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution