Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Τον δολοφόνησε για ένα "Like" στο Facebook!

Μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook, έφτασαν κάποιες εικόνες εκεί που τελικά δεν έπρεπε, δημιουργήθηκαν ψεύτικα προφίλ με σκοπό να παγιδευτούν 2 χρήστες και τελικά γράφτηκε το τραγικό τέλος ενός άνδρα ο οποίος δολοφονήθηκε.

Όπως αποκαλύπτει το βήμα, πρόκειται για τις άγνωστες πλευρές ενός εγκλήματος πάθους που εξιχνιάστηκε μόλις πριν από λίγες μέρες μετά σχεδόν από ένα χρόνο. Στις 8 Μαίου 2010, ο Απόστολος Κ. βρέθηκε δολοφονημένος σε παρκινγκ νυχτερινού κέντρου στο ύψος Κορωπίου. Σύμφωνα με όσα στοιχεία προέκυψαν κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο δράστης είναι ένας 26χρονος Αλβανός.

Το κίνητρο της δολοφονίας και η προειδοποίηση που δεν είδε ποτέ το θύμα…

Η άκρη του νήματος βρέθηκε όταν μια στενή συγγενής του 30χρονου άνοιξε τον υπολογιστή του και μπήκε στη σελίδα που διατηρούσε στο Facebook. Εκεί ανακάλυψε ότι λίγη ώρα προτού δολοφονηθεί ο άτυχος νεαρός είχε δεχθεί ένα μήνυμα στον «τοίχο» του από νεαρή συνάδερφό του, βουλγαρικής καταγωγής. Δεν είχε προλάβει όμως να το δει γιατί είχε ήδη ξεκινήσει να πάει στη μοιραία συνάντηση. Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο της Ασφάλειας, στη σελίδα του Απόστολου στο Facebook αναφερόταν: «Ήθελα να σου πω ότι η κοπέλα αυτή, η Ela, που σε ρώτησα, είμαι σίγουρη ότι είναι ο Νίκος. Και ήθελα να σου πω να μη συναντηθείς μαζί της, μη και σου έρθει καπέλο».

Όπως κατέθεσε η νεαρή Βουλγάρα, είχε παλαιότερα δεσμό με έναν 26χρονο Αλβανό ο οποίος όμως εξακολουθούσε να της κάνει, κυρίως μέσω του Facebook, σκηνές ζηλοτυπίας.

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο 26χρονος Αλβανός έστρεψε το ενδιαφέρον του και το… μένος του προς τον 30χρονο συνάδερφό της, όταν είδε ότι η νεαρή είχε αναρτήσει στο προφίλ της φωτογραφίες μαζί του από μια εκδήλωση της εταιρείας καλλυντικών όπου εργάζονταν. Επίσης, φέρεται να εξοργίστηκε από το γεγονός ότι ο 30χρονος είχε πατήσει στο Facebook «like», σε μια από τις φωτογραφίες της συναδέρφου του.

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό αυτό και έναν μήνα πριν από το έγκλημα, εμφανίστηκαν στα προφίλ της νεαρής Βουλγάρας και του ιδιωτικού υπαλλήλου δύο «αιτήματα φιλίας» από μια νεαρή Αλβανή με το όνομα «Ela Vulaj».
Η κοπέλα συστήθηκε ως εργαζόμενη σε μπαρ της παραλιακής λεωφόρου.
Ο 30χρονος δέχθηκε το αίτημα φιλίας, και μετά από ένα μήνα συζητήσεων στο Facebook αποφάσισε να συναντηθεί με τη νεαρή προκειμένου «να τη βοηθήσει να βρει δουλειά». Η νεαρή Βουλγάρα, ενημερώθηκε για το ραντεβού, έστειλε το προαναφερθέν αποτρεπτικό μήνυμα στο Facebook σχετικά με τον πιθανό ρόλο της Ela και την παγίδα που είχε στηθεί. Όπως όλα έδειξαν ο Απόστολος δεν πρόλαβε να δει ποτέ το μήνυμα ούτε να προστατέψει τον εαυτό του…
News247

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution