Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

"Τσουνάμι" Αγανακτισμένων πλημμυρίζει το Σύνταγμα και τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας!


Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος ενώ Αγανακτισμένοι συνεχώς κατέφθαναν απο όλες τις γειτονιές της Αθήνας αλλά και απο άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Έκλεισαν η Αμαλίας, η Β. Σοφίας και όλοι οι δρόμοι γύρω απο το Σύνταγμα.

"Κλέφτες, κλέφτες" και "πάρτε το μνημόνιο και φύγεται απο δω" είναι τα συνθήματα που κυριαρχούν. Οι Αγανακτισμένοι έφεραν πάλι σφυρίχτρες και κατσαρολες ενώ κρατούν ελληνικές, ισπανικές, ιρλανδικές και πορτογαλικές σημαίες.

ΩΡΑ 20.30 Συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου
ΩΡΑ 20.30 Συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου


ΩΡΑ 20.15 Οδός Σταδίου
ΩΡΑ 20.15 Οδός Σταδίου

ΩΡΑ 20.10 Η κάτω πλευρά της πλατείας
ΩΡΑ 20.10 Η κάτω πλευρά της πλατείας


Οικογένειες με τα παιδιά τους, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι διεκδικούν το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον. Και φωνάζουν δυνατά γι' αυτό. Και κρατούν τύμπανα και κατσαρόλες για να κάνουν οσο περισσότερο θόρυβο μπορούν. Κι όλα αυτά χωρίς κομματικές ταμπέλες...


Η Αμαλίας προς την πλευρά του Εθνικού Κήπου
Η Αμαλίας προς την πλευρά του Εθνικού Κήπου

ΩΡΑ 18,30 Το αδιαχώρητο στα σκαλιά της πλατείας
ΩΡΑ 18,30 Το αδιαχώρητο στα σκαλιά της πλατείαςΩστόσο, δεν έλειψαν και τα παραλειπόμενα. Μικροεντάσεις υπήρξαν νωρίτερα επι της Β. Σοφίας όταν Αγανακτισμένοι διαπληκτίστηκαν με τους αστυνομικούς επειδή δεν μπορούσαν να περάσουν απο το μπλόκο των ΜΑΤ επι της λεωφόρου. Η αστυνομία έκανε περιοριμένη χρήση χημικών. Σημειώνεται οτι η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους κάθετους δρόμους της Βασιλίσης Σοφίας .

Η μικροένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κουμπάρη και Β. Σοφίας
Η μικροένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κουμπάρη και Β. Σοφίας
Περίπου 200-300 μηχανάκια με Αγανακτισμένους πέρασαν μπροστά απο τη Βουλή. Οι επιβαίνοντες φώναξαν συνθήματα ενώ έγιναν δεκτοί απο τον κόσμο με χειροκροτήματα.


Λίγο πρίν απο τις 19.30 ένας διαδηλωτής ένιωσε δυσφορία και ασθενοφρόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο προκειμένου να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έξω απο το υπουργείο Οικονομικών
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έξω απο το υπουργείο Οικονομικών

'Ανθρωποι όλων των ηλικιών κατέβηκαν και σήμερα στο Σύνταγμα
'Ανθρωποι όλων των ηλικιών κατέβηκαν και σήμερα στο Σύνταγμα
Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή ενώ μπροστά απο το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη έχουν τοποθετηθεί  κιγκλιδώματα.


Αγανακτισμένοι έφτασαν απο όλη την Ελλάδα με λεωφορεία, πλοία και τρένα.

Οι Αγανακτισμένοι της Κρήτης, της Δ. Ελλάδας και άλλων περιοχών έφτασαν στο Σύνταγμα με κάθε μέσο. 
Οι διοργανωτές αυτή τη φορά θέλουν να σπάσουν κάθε ρεκόρ και έχουν υψηλές απαιτήσεις με σκοπό να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 200.000 ή και 300.000 κόσμου. Βέβαια υπάρχουν και φωνές υπερβολής που καλούν τον κόσμο με σκοπό να ξεπεράσουν οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος το 1 εκατομμύριο διαδηλωτές.

Μάλιστα, η συγκέντρωση της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω ίντερνετ σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι ισπανοί Αγανακτισμένοι.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται "από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου", καθώς και "πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου".
NewsIt(.gr)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution