Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Βρέθηκε η αιτία έξαρσης του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli


Οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι φύτρες φασολιών ευθύνονται κατά πάσα πιθανότητα για την έξαρση του θανατηφόρου υβριδικού στελέχους E.coli, το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22 άτομα.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Daniel Bahr, επιβεβαίωσε νωρίτερα την πληροφορία ότι αρκετά νοσοκομεία στη Βόρεια Γερμανία παλεύουν να εξασφαλίσουν επαρκή αριθμό κλινών για τους ασθενείς που έχουν διακομιστεί σε αυτά, με συμπτώματα γαστρεντερικής αιμορραγίας, εξαιτίας του βακτηρίου.
Ο απολογισμός από την επιδημία που συνδέεται με το βακτηρίδιο E.coli έχει φτάσει πλέον τους 22 νεκρούς στην Ευρώπη, από τους οποίους οι 21 στη Γερμανία, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς που δημοσίευσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDC) με έδρα τη Στοκχόλμη.

Συνολικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταγραφεί 1.605 περιπτώσεις μόλυνσης από το βακτηρίδιο E.coli 0104 (EHEC), ενώ ακόμη 658 άνθρωποι παρουσιάζουν το Ουραιμικό Αιμολυτικό Σύνδρομο (ΟΑΣ), διευκρινίζει το ECDC.

Η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων παρατηρείται στη Γερμανία, εστία της μόλυνσης, με 1.536 κρούσματα E.coli και 627 ΟΑΣ.

Σε σχέση με τον χθεσινό απολογισμό του, το ECDC μετρά σήμερα 328 νέα κρούσματα E.coli και 107 Ουραιμικού Αιμολυτικού Συνδρόμου.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», σχετικά με το βακτήριο E.coli που έχει στοιχίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Ντάνιελ Μπαρ, στη γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag», ζητώντας παράλληλα την υπερπροσπάθεια των ιατρών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το Αμβούργο είναι το επίκεντρο της κρίσης με το θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου E.coli. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τις 2 Μαΐου και πάνω από 1.700 ασθένησαν στη Γερμανία. Η κατάσταση 520 από αυτούς είναι σοβαρή.
Zougla

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution