Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δεν έπεισε κανέναν ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Διάτρητο και παντελώς αστήρικτο χαρακτήρισε το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τα γερμανικά υποβρύχια, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας συνέντευξη στους δημοσιογράφους Αλέξη Παπαχελά και Τάσο Τέλλογλου και την εκπομπή "Νέοι Φάκελοι", τόνισε ότι "κάποιοι αποφάσισαν να με θυσιάσουν, μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση του κόσμου, για να σωθούνε πολιτικά. Αποφάσισαν να εξετάσουν μία συγκεκριμένη χρονικά περίοδο, έτσι ώστε να μικρύνει τόσο πολύ το κάδρο, που να χωράω μόνο εγώ".
Σε μια προσπάθεια να σώσει τα ασυμμάζευτα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος διέψευσε κάθε σύνδεσή του με με παράνομες πληρωμές σχετικές με την υπογραφή για τα υποβρύχια απαντώντας σε ερώτηση για το επίμαχο έμβασμα της Ferrostaal.
"Κάποιο λάθος θα έχει γίνει", σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο έμβασμα ενώ συνέχισε λέγοντας "είναι και μικρό το ποσό, δεν θα απασχοληθούμε τώρα για 3 εκ. δραχμές".
Για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ότι η σύμβαση με την οποία παραγγέλθηκαν αποτελεί "την καλύτερη σύμβαση που είχαμε ποτέ" ενώ επισήμανε πως με την υπογραφή της "εξασφαλίσαμε το πλέον ισχυρό μη πυρηνικό υποβρύχιο στον κόσμο".
Μάλιστα, χαρακτήρισε "τυχαία" την όποια διασύνδεση της ακίνητης περιουσίας του με offshore εταιρείες, στις οποίες συμμετείχαν κατά το παρελθόν και συγγενικά του πρόσωπα.
Παρά τις όποιες προσπάθειές του, δε φάνηκε να πείθει για τα λεγόμενά του, τονίζοντας συνέχεια ότι έχει δοθεί λάθος εντύπωση στο κόσμο σχετικά με τις καταθέσεις, τα υποβρύχια και τον περιβόητο γάμο.
Μεταξύ άλλων, συνέχισε να υπεραμύνεται του αυτού του αρνούμενος τον προκλητικό τρόπο ζωής του, λέγοντας πως "Σαράντα χρόνια ζω στην πολιτική ζωή του τόπου και με ξέρει ο κόσμος παντού, δεν έχω αλλάξει".



Επίσης αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται σχετικά με το κόστος του γάμου του στο ξενοδοχείο «George V» στο Παρίσι το 2004.
Ωστόσο, παραδέχθηκε την ύπαρξη "μιζαδόρων που ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη δουλειά", κατά την διάρκεια της θητείας του ίδιου στη θέση του υπουργού Άμυνας.
Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, η Προανακριτική Επιτροπή που διερεύνησε την υπόθεση, αποφάσισε ομόφωνα την πρόταση άσκησης ποινικής δίωξής σε βάρος του, για δύο κακουργήματα.


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στους "Νέους Φακέλους" by Miss-Jessy-Lays

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution