Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Φτάνουν στο Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι της Σπάρτης

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι αγανακτισμένοι που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Κοινοβούλιο. Έτσι, την ημέρα που θα ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο θα περικυκλώσουν τη Βουλή.


Επίσης, στηρίζουν τη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ μέσα από τη σελίδα τους στο FACEBOOK καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν ο καθένας με ό,τι μέσο διαθέτει: ΙΧ, λεωφορείο, ταξί, φορτηγό ακόμη και απορριμματοφόρο.

Στη Θεσσαλονίκη, μοτοσυκλετιστές θα ξεκινήσουν από το Λευκό Πύργο με προορισμό την πλατεία Συντάγματος. Το βράδυ εξάλλου φτάνουν στην πλατεία και οι αγανακτισμένοι της Σπάρτης που έκαναν πορεία πεζοί.

Κατά τα άλλα, χιλιάδες συγκεντρωμένοι παρέμειναν μέχρι αργά χθες και φώναζαν συνθήματα κατά του Μνημονίου την ώρα που αποχωρούσαν οι βουλευτές από το Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, μόλις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, οι αγανακτισμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να περάσουν στον προαύλιο χώρο από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αντέδρασαν και τους απώθησαν. Την ίδια ώρα από τα μεγάφωνα της πλατείας Συντάγματος, άλλοι ψυχραιμότεροι, καλούσαν τους αγανακτισμένους να παραμείνουν ήσυχοι και να φωνάζουν από το χώρο συγκέντρωσης τα συνθήματά τους.

Star

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution