Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Κινδυνεύει με υποβιβασμό ο Ολυμπιακός ;

Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ, κινδυνεύει ακόμα και με ποινή υποβιβασμού σε περίπτωση που η ομάδα κριθεί υπαίτια δωροδοκίας.
Συγκεκριμένα, με βάση το άρθρο 21Α που έχει να κάνει με το αδίκημα της δωροδοκίας, οι ποινές ξεκινούν από «χρηματικά πρόστιμα 20.000 μέχρι και 60.000 ευρώ», φτάνουν σε «απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο», ακόμα και εφόρου ζωής.
«Σε περίπτωση που υπαίτια είναι ομάδα και η δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα, η υπαίτια ομάδα (ή ομάδες) θα τιμωρείται με υποβιβασμό και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ», αναφέρει το εν λόγω άρθρο.
Βέβαια, η ομάδα του Πειραιά κινδυνεύει να δικαστεί και με βάση το άρθρο 21Β, το οποίο αφορά το στοίχημα. Αναφέρει η παράγραφος 3:
«Αν υπαίτια της προσπάθειας ή της επίτευξης προκαθορισμού αποτελέσματος ενός αγώνα είναι μία ομάδα ή αξιωματούχος της, οι χρηματικές ποινές δεκαπλασιάζονται, η δε ομάδα (ή ομάδες) τιμωρείται με υποβιβασμό».
Τους Ερυθρόλευκους αφορά και το άρθρο 22, που σχετίζεται με τη διαστρέβλωση αγώνα. Οι ποινές που προβλέπονται σε αυτή την περίπτωση είναι χρηματικά πρόστιμα και αφαίρεση επτά βαθμών.
Επίσης, και το άρθρο 26 περί δυσφήμησης του αθλήματος, το οποίο προβλέπει ανάλογες ποινές με τις παραπάνω (προβλέπεται και βάση αυτού του άρθρου υποβιβασμός) συν τιμωρία της έδρας. Για τα δύο τελευταία άρθρα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει παραγραφή μετά την παρέλευση ενός μήνα από την ημερομηνία τέλεσης του αδικήματος.
Παράλληλα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενδέχεται να τιμωρηθεί και με βάση το άρθρο 3 του αθλητικού νόμου 27, 25 του 1999, που αφορά αδικήματα δωροδοκίας, φοροδιαφυγής, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.λπ. Ολα τα παραπάνω βέβαια θα ισχύσουν εφόσον αποδειχθεί εμπλοκή της ομάδας του Πειραιά ή ανθρώπων της σε παράνομες δραστηριότητες.
Σύμφωνα με αυτό: «Δεν μπορούν να είναι μέλη αθλητικού σωματείου και ομοσπονδίας όσοι καταδικάζονται με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και για αδικήματα δωροδοκίας, φοροδιαφυγής, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.λπ. και όποιος παραπεμφθεί με αμετάκλητο βούλευμα για πράξεις που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος».
ΠΗΓΗ: exedrasports.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution