Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ελλάδα - Μάλτα 3-1 (video με τις φάσεις και τα γκολ)


Εξαιρετική για 45 λεπτά... ελληνική για τα επόμενα 15' (όταν δέχθηκε γκολ και κινδύνεψε να ισοφαριστεί με δοκάρι) και ουσιαστική στα υπόλοιπα, η Ελλάδα νίκησε 3-1 την Μάλτα στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τα προκριματικά του Euro 2012 και επανήλθε στην κορυφή του 6ου ομίλου.
Οδηγοί της το νέο αίμα. Ο Γιάννης Φετφατζίδης των 21 ετών, με την πολύ καλή απόδοση και τα δύο γκολ, ενώ έτερος σκόρερ ήταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, στα 19 του, στο ντεμπούτο του με τη «μεγάλη» γαλανόλευκη! Επιπλέον, καλή παρουσία και από τον Σωτήρη Νίνη.
Η Εθνική επέστρεψε στην κορυφή του 6ου ομίλου με 14 βαθμούς, έναν περισσότερο από Κροατία και Ισραήλ. Πλέον, θα κάνει διακοπές στην πρώτη θέση πριν τους τελευταίους τέσσερις αγώνες «φωτιά». Τρεις εκτός έδρας, με πρώτον αυτό της 2ας Σεπτεμβρίου κόντρα στο Ισραήλ και έναν εντός, το ντέρμπι με την Κροατία.
Η χρησιμοποίηση του Κωνσταντόπουλου αντί του Κοτσόλη στην εστία της Εθνικής ήταν η μόνη έκπληξη του Φερνάντο Σάντος στο 4-3-3 του Πορτογάλου, με δεδομένες τις απουσίες των τιμωρημένων Τζαβέλλας - Παπασταθόπουλου και των τραυματιών Αβραάμ Παπαδόπουλου, Λυμπερόπουλου, Τζόρβα, Χαλκιά και Σαμαρά. Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Μόρας αποτελούσαν την τετράδα της άμυνας, με τους Τζιόλη, Κατσουράνη και Καραγκούνη να είναι η τριάδα των χαφ και τους Νίνη, Φετφατζίδη και Σαλπιγγίδη στην επίθεση.
Από την άλλη πλευρά, ο Τζον Μπούτιγκεγκ παρέταξε την Μάλτα με 4-4-2. Μπροστά από τον Χογκ, η άμυνα αποτελούνταν από τους Μπρίφα, Μπαϊάντα, Καρουάνα και Ατζιους. Σκίμπερας, Χάτσινσον, Μπογκντάνοβιτς και Ρ. Φένεχ ήταν στο κέντρο, με τον Μιφσούντ λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Σκέμπρι.
Η Εθνική ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκε δυνατά, έγινε αμέσως το αφεντικό, απείλησε στο 2' με τον Νίνη και ευτύχησε να προηγηθεί στο 8' με το πολύ ωραίο (σε συνδυασμό και εκτέλεση) γκολ του Φετφατζίδη. Πλέον, είχε αυτό που ήθελε, έδιωξε εξαρχής το άγχος (ίσως δεν πρόλαβε καν να το νιώσει) και έδειξε πολύ όμορφα, όσο και απλά, ποδοσφαιρικά δείγματα στον αγωνιστικό χώρο.
Φετφατζίδης (κυρίως) και Νίνης (ακολουθούσε) είχαν πολύ καλά κέφια και η Ελλάδα είχε καλή ανάπτυξη από τα άκρα, ομαδικές ενέργειες και συνδυασμούς (ως επί το πλείστον επιτυχημένους) απέναντι στους Μαλτέζους που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Ετσι ήρθε η ευκαιρία του Φετφατζίδη στο 13', το 2-0 από την κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 26' και οι ευκαιρίες των Σπυρόπουλου (29') και Τοροσίδη (30'). Οι διεθνείς είχαν όρεξη, ο κόσμος είχε ζεσταθεί και δημιούργησε πολύ καλή ατμόσφαιρα και έτσι οι φιλοξενούμενοι είχαν παθητικό ρόλο, παρά την προσπάθεια να επιτεθούν και απείλησαν μόνο στο 21' με τον Φένεχ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική δεν μπήκε με τον ίδιο ρυθμό, αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο επιθετικοί και μάλιστα μείωσαν σε 2-1 με τον Μιφσούντ στο 54'. Εξι λεπτά αργότερα είχαν και δοκάρι με τον νεοεισελθόντα Κοέν και πλέον η ανησυχία έγινε... δυσφορία από τον κόσμο που άρχισε τα σφυρίγματα!
Ωστόσο τρία λεπτά αργότερα η...τάξη αποκαταστάθηκε, καθώς ο Φετφατζίδης πέτυχε το 3-1 στο 63', με το δεύτερο προσωπικό του γκολ και οι επιδοκιμασίες επέστρεψαν. Πάντως, για να «δέσει» την ανασταλτική λειτουργία ο Σάντος έβαλε τον Καφέ αντί του Καραγκούνη στο 70' καθώς μπορεί η Ελλάδα να έδειχνε και πάλι επιθετικές τάσεις αλλά και οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να παίζουν για το γκολ.
Η ώρα περνούσε, η Εθνική έλεγχε ρυθμό και εικόνα του αγώνα, ουσιαστικά δεν κινδύνεψε άλλη φορά και έφτασε άνετα, τελικά, στην πολύτιμη νίκη.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 8', 63' Φετφατζίδης, 26' Κ. Παπαδόπουλος - 56' Μιφσούντ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκιλ (Πολωνία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 15' Κ. Παπαδόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ: Κωνσταντόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μόρας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70' Καφές), Νίνης (80' Χριστοδουλόπουλος), Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης (90' Μήτρογλου).
ΜΑΛΤΑ: Χογκ, Μπρίφα, Μπαϊάντα (80' Φαϊγά), Καρουάνα, Ατζιους, Σκίμπερας, Χάτσινσον (87' Π. Φένεχ), Μπογκντάνοβιτς (57' Κοέν), Ρ. Φένεχ, Μιφσούντ, Σκέμπρι.
sentragoal

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution