Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Από 20 Ιουνίου επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Από την μεθεπόμενη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Θα προηγηθούν, την Παρασκευή 17 και την Κυριακή 19 Ιουνίου ανοικτές συγκεντρώσεις -συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες των ενεργειακών πόλεων Μεγαλόπολης και Πτολεμαΐδας.

Η απεργία αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας και ενδέχεται να οδηγήσει σε προγραμματισμένες περικοπές φορτίου.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ απευθύνει πρόσκληση προς όλες τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ που είναι υπό ιδιωτικοποίηση, για συντονισμό των κινητοποιήσεων και πρόταση προς τη ΓΣΕΕ για 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Ιουνίου,οπότε αναμένεται η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου, με ανοικτή συγκέντρωση-συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.
.
«Με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία κάθε συνδικάτου, κάθε Ομοσπονδίας και επειδή η επίθεση που δεχόμαστε είναι γενική, η ΓΕΝΟΠ καλεί όλες τις Ομοσπονδίες, όλα τα συνδικάτα, όλους τους χώρους που μεθοδεύεται η αποκρατικοποίησή τους, είτε η περαιτέρω μετοχοποίησή τους, ώστε να συντονίσουμε τα βήματά μας και να αντεπιτεθούμε με τη μέγιστη σφοδρότητα, γιατί μόνον έτσι μπορούμε να σταματήσουμε το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ΓΕΝΟΠ εμμένει στη διατήρηση του 51 % των μετοχών της επιχείρησης από το Δημόσιο. Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει την πώληση του 17 % των μετοχών ή την ιδιωτικοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. 

NewsIt

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution